16lis.
2015
0

Alpske knedlice za juhu

Alpske knedlice za juhu
Print recepta
Vrijeme pripreme
5 minuta
Vrijeme kuhanja
10 minuta
Vrijeme pripreme
5 minuta
Vrijeme kuhanja
10 minuta
Alpske knedlice za juhu
Print recepta
Vrijeme pripreme
5 minuta
Vrijeme kuhanja
10 minuta
Vrijeme pripreme
5 minuta
Vrijeme kuhanja
10 minuta
Sastojci:
  • 200 grama Alpska narezana na kockice
  • 100 grama Hamburška slanina narezati na kockice
  • 1 glavica luk narezati na kockice
  • 3 žlice maslaca
  • 1/2 kg posušenog kruha narezati na kockice
  • 1 šalica mlijeko
  • 2 komada jaja lagano promiješana pjenjačom
  • 1 šalica brašno
  • 2 žlice peršin osušeni ili svježi (staviti manje osušenog)
  • 1 žličica vlasac sitno nasjeckati
  • pileća ili goveđa juha
  • prostohvat sol prema osobnim preferencama
Porcija:
Priprema:
  1. Na maslacu prepržite luk dok ne postane zlatno žuti.
  2. Dodati kockice kruha i pomiješati.
  3. Izliti u visoku zdjelu i dodati salamu, jaja, slaninu, peršin i vlasac. Posoliti prema ukusu.
  4. Dodati nešto manje od 1 šalice mlijeka do konzistencije idealne za tijesto - ne premekano.
  5. Pomoću žlice uronjene u vruću vodu oblikovati loptice željene veličine.
  6. Kuhati u pilećoj juhi dok ne isplivaju na vrh.
Podijeli recept!

Vajda.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close