O nama

 

 

103 godine tradicije

 

Vajda d.d. Čakovec je hrvatska tvrtka sa stogodišnjom tradicijom kvalitete.

Tvrtka je obavljala širok spektar djelatnosti – od prerade mesa divljači, peradi, proizvodnje jaja, ali i mlijeka i mliječnih proizvoda. Tek 1964. godine postala je isključivo mesna industrija, a to je ostala i do danas.

Vajda je dioničko društvo, u vlasništvu malih dioničara, pretežno sadašnjih i bivših zaposlenika.

Tvrtka ima oko 370 zaposlenih. Glavni pogon i sjedište tvrtke nalaze se u Čakovcu, a predstavništva i skladišta u Zagrebu, Šibeniku i Rijeci. Vajda posjeduje i maloprodajnu trgovačku mrežu koja se sastoji od 13 prodajnih objekata.

Kao dokaz posebnosti Vajde na hrvatskom tržištu ističemo pršutanu u Mirlović Zagori, nedaleko od Šibenika, koja je puštena u pogon 2001. godine. Za razliku od drugih proizvođača koji se koriste industrijskom proizvodnjom pršuta, Vajda se odlučila za potpunu izvornost, pa te proizvode proizvodi tamo gdje joj dobra proizvođačka praksa sugerira da je jedino moguće – u poznatom “drniškom pršutnom trokutu”.

Tradicionalni dalmatinski proizvodi – poput pršuta, kraškog vrata i pancete – proizvode se na tradicionalni način: isključivo radom vrijednih ljudskih ruku, uporabom najsvježijeg svinjskog mesa, dodavanjem grube morske soli i svježine bure. Upravo zato proizvodi pršutane, kao i svi ostali Vajdini proizvodi, imaju tako prepoznatljiv i neodoljiv okus.

Vajda nikad ne zaboravlja svoje međimurske korijene, pa u dobroj tradiciji toga kraja proizvodi meso z tiblice i slanine – tradicionalne i prepoznatljive međimurske mesne proizvode.

Hvala Vam što ste nas prepoznali kao kvalitetnu hrvatsku mesnu industriju, dali nam šansu i omogućili nam da se postupno razvijamo, rastemo i sazrijemo u modernu tvrtku koja uspješno postoji već cijelo stoljeće. Bez Vas ne bismo u tome uspjeli.

Osnovne postavke poslovanja i temeljne vrijednosti Vajde oduvijek su bile one istinske – kvaliteta, znanje, iskustvo, poštenje i upornost. Slijedeći ih, kroz vrijeme smo se suočavali s brojnim preprekama i kolebanjima, međutim nismo posustali već smo nastavili “po svom”, u uvjerenju da ćemo kao takvi biti prepoznati – i u tome smo uspjeli! Vjerujemo da stoljetno postojanje to potvrđuje.

Nit vodilja i razlog našeg postojanja – potrošač, naš je glavni partner i inspiracija. Osluškivati ga, pružiti mu vrijednost, odnosno nadmašiti njegova očekivanja, naš je svakodnevni zadatak. Stalnim ulaganjem u tehnologiju i ljude, istraživanjem tržišta i poštivanjem dobre poslovne prakse, želimo pružiti najbolje i najviše našem potrošaču.

Da su nam se dosadašnji rad i uvjerenja isplatili dokazuje, osim obljetnice, i sve veća uključenost potrošača u tržište. Naime, polako ali sigurno, stigli smo do faze kada kupcu nije jedini cilj kupiti proizvod, već ga on, zbog porasta svijesti, vrednuje kao proizvod pogodan za njega i njegovo zdravlje, proizvod od domaće sirovine s ekstra benefitom. U Vajdi to imamo! Izvrsnim asortimanom proizvoda zadovoljavamo ne samo osnovne potrebe, već i sve dodatne želje širokog spektra kupaca.

Mrežu naših predstavništva i maloprodajnih objekata proširili smo diljem Hrvatske. Svojim prisustvom na općenacionalnom području želimo svim svojim kupcima omogućiti bolju dostupnost proizvoda i kvalitetnije dugoročne odnose.

Kroz brojne akcije i kampanje, pa i respektiranjem brojnih zahtjeva tržišta, dokazujemo da smo tvrtka koja prati događanja, tvrtka koja želi glasno i prodorno ponuditi se hrvatskom potrošaču i postati model i putokaz uspješnog poslovanja.

Među pionirima smo onih koji su usvojili i primjenili sustav za analizu opasnosti i praćenje kritičnih točki, tzv. HACCP, te smo na putu za dobivanje iznimno važnog certifikata za IFS  – sustav upravljanja sigurnošću hrane – koji je ultimativni zahtjev svjetskih trgovačkih lanaca.

Vjerujemo da smo u prvih sto godina stvorili dobre temelje na kojima ćemo uspješno nastaviti graditi i stvarati vrhunske proizvode!

U želji da i dalje stvaramo za Vas, vjerujemo da ćete nam nastaviti vjerovati, te da ćemo ostati i postati Vaš pravi izbor!

Naziv tvrtke:Mesna industrija - Vajda d.d. Čakovec
Skraćeni naziv:Vajda d.d. Čakovec
Sjedište tvrtke:Zagrebačka 4, 40 000 Čakovec
Sud upisa:Dioničko društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu s matičnim brojem subjekta upisa 070006614
Temeljni kapital:Temeljni kapital društva je uplaćen u cijelosti, a podijeljen je na 64.930 dionica nominalne vrijednosti 400,00 kn.
Članovi uprave:Vladimir Mesarić (direktor); Predsjednica nadzornog odbora Emilija Cmrečak
POSLOVNI RAČUN:
PBZ IBAN:HR 41 2340009 1116010875
ZABA IBAN:HR 59 2360000 1101742574
ERSTE IBAN:HR 72 2402006 1100474984
RBA IBAN:HR 91 2484008 1101538180